Karlı bir kış gününde karnını doyurmak isteyen ve ağacın dalındaki son elmayı görerek, onu almaya çabalayan tavşanın hikayesi bu. Sırası ile fare, tilki ve ayının katılımı ile üstüste çıkarak, elmaya zorla ulaşabilen kafadarlar, çabalarının sonucunda hep birlikte elmayı yiyor ve ayının ininde hep birlikte uyuyorlar. Çok güzel bir yardımlaşma paylaşma ve arkadaşlık hikayesi biraz da Bremen Mızıkacılarına gönderme var gibi.

Kitabın yazarı Feridun Oral çizimleri de masalları kadar keyifli olan bir sanatçıdır. Kırmızı Elma kitabında kahverengi ve gri tonlarıyla resmettiği kış atmosferini anlatmak için sözlere sığınmaya hiç gerek yoktur aslında. Çocukların hayal dünyasını geliştirirken okuma sevgisi kazanmalarını da sağlayan çok yönlü sanatçının bu kitabı için sizlere tavsiyem şudur: Kitabı okumadan once çocuklara sadece resimleri anlattırın. Okuma yazmayı öğrenmemiş çocuklar için bu çok eğlenceli olabilir. Resimlerdeki detaylara dikkat etmelerini sağlamak, kendi çözüm yollarını bulmalarına gayret etmek  kitaptan alınan tadı çok zenginleştirecektir.

Ama her şeyden önemlisi sizin onun kafasındaki labirentlerde dolaştığınızı bilmek, birlikte bir düşünce oluşturduğunuzu hissetmek çok önemli bir işlev görecektir çocuğunuzun psikolojik olarak kapsandığını hissetmesi açısından.

Feridun Oral, 1993 yılında Unesco tarafından Tokyo`da düzenlenen Noma-Concour yarışmasında yazıp resimlediği “ormandaki ses” adlı kitabıyla Runners-Up ödülü, 2001 yılında da avrupalı illüstratörler bienali`nde “düş kedileri” adlı çalışmasıyla onur ödülü olan sanatçının yazıp resimlediği çocuk kitapları yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanmıştır.

Gelişimsel Yaş Aralığı: 3-4 yaş